luni, 22 iulie 2013

OUA DE PREPELITE - ALEGEREA PERFECTA PENTRU SANATATEA TA

Deși mic...oul de prepeliță este atât de “mare”.

Chiar dacă sunt atât de mici (un ou are în jur de 10-12 grame), ele sunt o sursă importantă de oligoelemente și vitamine, valoarea lor nutritivă fiind de 3 -4 ori mai mare decât a ouălelor de găină. Datorită structurii sale, oul de prepeliță este catalogat ca aliment dietetic.

Față de oul de găină, cel de prepeliță conține de 5 ori mai mult fosfor, de 7, 5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2. Conține întregul complex de vitamine: A, B, B3, E plus calciu, zinc, sulf și potasiu.

Oul de prepeliță revitalizează organismul uman indiferent de vârstă, reglează și îmbunătățește funcționarea inimii și activitatea aparatului circulator, reglează aciditatea gastrică, ameliorează respirația și funcția reproductivă. Are efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi și de ficat, acționează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic și a celui imunologic. Combate procesul generativ de îmbătrânire, revitalizează și fortifică organismul în perioadele de efort și contribuie la refacerea energetică a organismului în perioadele pre și post natale, după intervenții chirurgicale și radioterapii. Ouăle de prepeliță și-au dovedit acțiunea benefică în peste 30 de afecțiuni ale organismului.

Ouăle de prepeliță ajută la fixarea calciului în oase datorită aportului de vitamina D3, magneziu și calciu, motiv pentru care prezența lor în alimentația copiilor este benefică. Alte motive pentru introducerea lor în alimentația copiilor sunt că îmbunătățesc memoria și metabolismul, stimulează creșterea, ajută la formarea neuronilor.

Oul de prepeliță nu este un ou obișnuit. Nu este un medicament de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, ci este un produs natural. Se asimilează în organism în funcție de nevoile acestuia, fără a-i produce uzură, ci dimpotrivă, au rol constructiv, echilibrând sănătatea întregului corp.

Totodată, ouăle de prepeliță sunt recomandate și persoanelor care nu suferă de vreo afecțiune, numai pentru menținerea stării de sănătate.

Oul de prepeliță poate fi consumat sub formă crudă, prin prăjire sau fierbere cât și în diferite amestecuri.

Ouăle de prepeliță se consumă, în general, crude pentru a profita la maxim de calitățile lor. Dacă nu vă place deloc gândul de ouă crude atunci puteți recurge la un mic artificiu pentru a face mai plăcută experiența: le puteți amesteca cu suc de roșii, de portocale sau le puteți combina în salata de legume, de fructe, cu brânză de vaci sau cu miere, dar tot în stare crudă.

Pentru sănătatea tuturor vă invităm să vă împrieteniți cu ouăle de prepeliță pentru consum sau tratament.