Chiar dacă
sunt atât de mici (un ou are în jur de 10-12 grame), ele sunt o
sursă importantă de oligoelemente și vitamine, valoarea
lor nutritivă fiind de 3 -4 ori mai
mare decât a ouălelor de găină. Datorită structurii sale, oul de
prepeliță este catalogat ca aliment dietetic.
Față de
oul de găină, cel de prepeliță conține de 5 ori mai mult fosfor,
de 7, 5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 și de 15
ori mai multă vitamina B2. Conține întregul complex
de vitamine:
A, B, B3, E plus calciu, zinc, sulf și potasiu.
Oul de
prepeliță revitalizează
organismul uman indiferent de vârstă,
reglează și
îmbunătățește funcționarea
inimii și activitatea aparatului circulator, reglează aciditatea
gastrică, ameliorează respirația și funcția reproductivă. Are
efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi și de ficat,
acționează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic și
a celui imunologic. Combate procesul generativ de îmbătrânire,
revitalizează și fortifică organismul în perioadele de efort și
contribuie la refacerea energetică a organismului în perioadele pre
și post natale, după intervenții chirurgicale și radioterapii.
Ouăle de prepeliță și-au dovedit acțiunea benefică în peste 30
de afecțiuni ale organismului.
Ouăle de
prepeliță ajută la fixarea calciului în oase datorită aportului
de vitamina D3, magneziu și calciu, motiv pentru care prezența lor
în alimentația
copiilor este benefică. Alte motive
pentru introducerea lor în alimentația copiilor sunt că
îmbunătățesc memoria și metabolismul, stimulează creșterea,
ajută la formarea neuronilor.
Oul de
prepeliță nu este un ou obișnuit. Nu este un medicament de sinteză
care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, ci
este un produs natural. Se asimilează în organism în funcție de
nevoile acestuia, fără a-i produce uzură, ci dimpotrivă, au rol
constructiv, echilibrând sănătatea întregului corp.
Totodată,
ouăle de prepeliță sunt recomandate și persoanelor care nu suferă
de vreo afecțiune, numai pentru menținerea stării de sănătate.
Oul de
prepeliță poate fi consumat sub formă crudă, prin prăjire sau
fierbere cât și în diferite amestecuri.
Ouăle de
prepeliță se consumă, în general, crude pentru a profita la maxim
de calitățile lor. Dacă nu vă place deloc gândul de ouă crude
atunci puteți recurge la un mic artificiu pentru a face mai plăcută
experiența: le puteți amesteca cu suc de roșii, de portocale sau
le puteți combina în salata de legume, de fructe, cu brânză de
vaci sau cu miere, dar tot în stare crudă.
Pentru
sănătatea tuturor vă invităm să vă împrieteniți cu ouăle
de prepeliță pentru
consum sau tratament.
Aș vrea să cumpăr 15 prepelite.Va pot deranja cu un telefon?
RăspundețiȘtergere